vindkast_vfinnmark_2202_2
I Vest-Finnmark vil det fortsatt være sørlig liten til full storm i dag, mandag, med kraftige vindkast på 27-35 m/s. For dette området har vi ute farevarsel på gult nivå.

Avsluttet: Oransje farevarsel for vind i Nord-Troms og Vest-Finnmark

Farevarselet for Nord-Troms og Vest-Finnmark nedgraderes til gult nivå, og gjelder nå kun i Vest-Finnmark. 

Oppdatering mandag 22. februar klokken 11: 


Vinden har minket i Nord-Troms, og vi har derfor avsluttet farevarselet for dette området. I Vest-Finnmark vil det fortsatt være sørlig liten til full storm i dag, mandag, med kraftige vindkast på 27-35 m/s. For dette området har vi ute farevarsel på gult nivå. Vinden minker ytterligere natt til tirsdag.

Sterk vind kan fortsatt gi snøfokk og vanskelige kjøreforhold. Det er også mulig at avganger for ferje, fly eller annen transport blir kansellert. 

Den sterke vinden, sammen med lave temperaturer, vil også gi sterk ising på fartøy i fjordene og nær kysten, men siden vinden nå er i minking i Troms og Vest-Finnmark, så avsluttes dette varselet for Troms, og nedjusteres til gult for Vest-Finnmark. For Øst-Finnmark opprettholdes varsel om ising på skip på oransje nivå.

Kartet viser hvor det er fare for ising på skip de neste dagene.
Den sterke vinden, sammen med lave temperaturer, vil også gi sterk ising på fartøy i fjordene og nær kysten.

Oppdatering fredag 19. februar:

Fra natt til søndag og ut mandag ventes svært kraftig sørlig vind, lokalt med vindkast på 35 til 40 m/s i disse områdene. Sammen med lave temperaturer vil dette også gi sterk ising på fartøy. 

Kan gi snøfokk og vanskelige kjøreforhold

Sterk vind kan også gi snøfokk og vanskelige kjøreforhold. Det er også mulig at avganger for ferje, fly eller annen transport blir kansellert. 

Sterk ising vil berøre fartøy i fjordene og nær kysten, og kan føre til problemer for flytebrygger, fortøyde fartøy og annen infrastruktur nær åpent vann.

Kartet viser hvor det er fare for ising på fartøy i forbindelse med den kraftige vinden i Nord-Troms og Vest-Finnmark.
Det er fare for ising på fartøy i forbindelse med den kraftige vinden i Nord-Troms og Vest-Finnmark.

Les mer om våre farevarsler

I ukene etter hendelsen evaluerer vi farevarselet og publiserer en rapport på våre nettsider når evalueringen er ferdig.

Les om ekstremværvarsel og andre farevarsel