Abonnere på farevarsler med RSS

I løpet av mai 2018 vil obsvarsler ikke lenger distribueres på epost og sms, men kun være tilgjengelig i CAP-format på RSS-feeden https://alert.met.no/feedi tillegg til at de vises på Yr og Halo.

Ved oransje og røde farevarsler vil det sendes melding på e-post og SMS til NVE, HRS, Fylkesmannen og/eller Sysselmannen.

Beredskapsbrukere som trenger øyeblikkelig varsling anbefales å abonnere på RSS-feeden, f.eks. med feeder.com som forklart under.

Med CAP vil det bli flere farevarsler under en hendelse, siden hvert farevarsel kun skal inneholde ett område og ett fenomen. For mer informasjon om vårt CAP-format, se MET-report 20-2017.pdf.

RSS-feeder fra MET

Grensesnittet for RSS-feedene er beskrevet på https://api.met.no/weatherapi/metalerts/1.1/documentation. Farevarsler kan filtreres på fylke, punkt, fenomen, punkt og gyldighet. F.eks fylke og fenomen kan kombineres i en RSS-feed.

RSS-feeder for fenomener

RSS-feeder for fylker, uten kuling- og stormvarsler

Kombiner fylke og fenomen

Du kan kombinere alle fylker og fenomener. Til eksempel, dersom du ønsker varsel om vind i Trøndelag:

Varsling med feeder.co

Det finnes mange verktøy for å abonnere på RSS-feeder. Noen av disse er gratis. Ett av alternativene er feeder.co, som finnes både som nettleser-tillegg og som app. Det er mulig å stille inn at man ønsker varsling. Under er det vist hvordan man stiller inn varsling i nettleser-tillegget.

Varsling av nye farevarsler i feeden:

feeder_grensesnitt

Uleste farevarsler i feeden:

feeder_grensesnitt_unread

Kontakt

Spørsmål? Kontakt Gjermund Haugen (prosjektleder for farevarsel) på 41219887