pod_banner

Hør første episode av Værpodden

Er du glad i vær og friluftsliv? Da er Meteorologisk institutt sin nye podkast noe for deg.

I Værpodden svarer meteorologene på de aller viktigste og merkeligste spørsmålene om vær og klima. Kommer du til å kunne gå på ski i Norge om 30 år? Hvor stort må et snøskred være for å begrave et menneske? Hvordan takler du best dårlig vær i fjellet?

Hvordan takle uforutsigbart vær?

Statsmeteorologene Rebecca Roggentin (31) og Mette Sundvor Skjerdal (35) leder deg gjennom de mest aktuelle spørsmålene om fremtidens klima og tips om hvordan du kan takle været på tur.

 Alle aktiviteter er væravhengige, og ettersom jeg er meteorolog, så er det lettere for meg å gjøre god research før jeg drar ut på tur. Denne kunnskapen vil vi dele med deg, så du kan få mer ut av dine eventyr og ikke havner i overraskende vær, sier Rebecca.

20190301_113830
Statsmeteorologene Mette og Rebecca er begge glade i å være ute i naturen, og gleder seg til å dele sine erfaringer med Værpoddens lyttere. 


Hør de første episodene her

Alltid på jakt etter pudder

Rebecca er utdannet meteorolog ved Universitetet i Oslo, og jobber ved Meteorologisk institutt i Bergen.

 Om vinteren satser jeg alt på ski. Jeg leter etter pudder både på skisentre og på topptur. Når sommersesongen kommer, bytter jeg fra skistøvler til klatresko og håper på tørt vær så jeg kan begi meg opp på klippene. Når jeg drar hjem til Sverige for å hilse på familie og venner, trener jeg på å seile min nye seilbåt. Om jeg bare kantrer én gang i løpet av turen anser jeg meg som fornøyd, sier Rebecca, som er oppvokst i Gøteborg i Sverige.

Mette er fra Bergen, og er også utdannet meteorolog.

 Jeg liker å være ute, og er glad i å gå turer, gjerne korte fjellturer i sommerhalvåret, men tar ofte på skiene om vinteren og går noen koseturer, og kanskje noen timer i bakken også. Fjære- og sjølivet liker jeg også godt, men aller best om sommeren, sier Mette.

 Abonner på Værpodden her

Du finner Værpodden i Soundcloud, iTunes og Podbean

Har du spørsmål eller innspill?

Ta kontakt med oss på kommunikasjon@met.no