Programleder Rebecca Roggentin i Værpodden sammen med klatrer Thomas Meling
Programleder i Værpodden, Rebecca Roggentin, har snakket med klatreren Thomas Meling om hva været har å si for en klatrer.

Klatrerens beste tips til hvordan du sjekker været før tur

En av Norges beste allround-klatrere, Thomas Meling (36), gir deg sine beste tips til hvordan du forbereder deg til klatretur i all slags vær.

– Den viktigste forberedelsen du gjør som klatrer, er å sjekke hvilket vær som er meldt et døgn fram i tid. Man legger ikke ut på tur hvis ikke været tilsier det. Velg tur etter evne og forhold, sier Meling.

Han er gjest i den nyeste episoden av Værpodden, en podkast om vær og klima fra Meteorologisk institutt.

Været er en utfordring

Meling har vært aktiv klatrer de siste 18 årene, og vet at vær kan være en utfordring på tur. Det kan være for varmt, for kaldt, eller ikke minst for vått. Det gjelder særlig Bergen, hvor Meling bor. Men vind er likevel en spesiell utfordring.

– Hvis det er mye vind kan det være lurt å ikke legge de høyeste turene til den dagen - da kan man heller holde seg til en tur som er litt lavere i landskapet, der er det lettere å håndtere sterkere vind, sier han.

Foto Thomas Meling 3
Den Bergens-baserte klatreren Thomas Meling er vant til å takle utfordrende vær på tur. I Værpodden gir han sine beste tips til andre klatrere. Foto: Privat

Tips til hvordan du kan sjekke været før tur

Sammen med statsmeteorolog Rebecca Roggentin kommer han med tips til hvordan du best sjekker hvordan været blir. Bergens-klatreren har mye erfaring og et par triks i ermet.

Hør Værpodden

Du finner Værpodden der du hører på podkast.