Skjermbilde 2019-05-21 kl. 13.49.54
Oransje nivå er det nest høyeste farenivået. Vi forventer at det kommer til å falle mellom 30-50 millimeter nedbør i løpet av en periode på tre timer der de kraftigste bygene treffer.

Avsluttet: Styrtregn på Østlandet og Sørlandet

Vi sendte ut farevarsel på oransje nivå for kraftig styrtregn over Østlandet og Sørlandet tirsdag kveld og natt til onsdag. Dette farevarselet er nå avsluttet.

Oppdatering klokken 07.30 onsdag morgen: 

Farevarselet er nå avsluttet. 

Oppdatering klokken 18 tirsdag kveld:

Farevarselet er oppdatert og gjelder nå også Vest-Agder. 

diana
Farevarselet gjelder nå også Vest-Agder. Oppdatering klokken 14 tirsdag ettermiddag: 

Et område med kraftige tordenbyger bygger seg opp over Østlandet sent tirsdag ettermiddag. Vi forventer at de kraftigste bygene kommer tirsdag kveld til onsdag formiddag. Det kommer til å falle 30-50 millimeter nedbør i løpet av en periode på tre timer der de kraftigste bygene treffer.

Farevarselet gjelder Oslo, Akershus, Oppland, Vestfold, Telemark, Buskerud og Aust-Agder. Nøyaktig hvor de kraftigste bygene kommer å treffe er svært vanskelig å si på forhånd. Vi anbefaler at du følger med på nedbørradaren på Yr.no eller i Yr-app-en.   

Skjermbilde 2019-05-21 kl. 13.49.54
Det kommer til å falle 30-50 millimeter nedbør i løpet av en periode på tre timer der de kraftigste bygene treffer.


I områdene som får den kraftige nedbøren ventes det rask vannføringsøkning i små og middels store elver. Det er også fare for overvann i tettbygde områder, lokale oversvømmelser, bekke- og elveløpsendringer og jord- og flomskred der regnbygene treffer.

Oransje farenivå er det nest høyeste farenivået.  
Her kan du lese mer om farevarslene