farevarsel oransje 22102019
Oppdatering av farevarsel på oransje nivå for vindkast på 35-40 meter per sekund på Helgeland.

Oppdatert oransje f​​​​​arevarsel: Tirsdag ventes svært kraftige vindkast på Helgeland

Midt på dagen tirsdag venter vi svært kraftige vindkast på Helgeland. Det er særlig i perioden fra rundt kl. 13 til kl. 17 at vinden ventes å komme inn over land, og det er områdene sør på Helgeland som ser ut til å være mest utsatt for vind. Vindkastene vil hovedsakelig komme fra en sørvestlig til vestlig retning, og vil være på omkring 35-40 meter per sekund på det sterkeste.

Værsituasjonen nå (22.10 kl. 11.20)

Stormsenteret ligger nå rett vest for Nordland og kan tydelig sees på satellittbildet fra i dag tidlig kl. 08. Vinden har begynt å øke langs kysten til en sør og sørvestlig full storm fra Møre og Romsdal til Nordland. Det er imidlertid ikke før tirsdag ettermiddag at vinden ventes å dreie vestlig å komme inn over land. Det er da ventet vindkast på omkring 35-40 meter per sekund sør på Helgeland på det sterkeste. Vindkastene vil hovedsakelig komme fra en vestlig retning.

Det er også sendt gult farevarsel for Trøndelag, og det er varslet kraftige vindkast på 33-37 meter per sekund fra en vestlig retning. De sterkeste vindkastene er ventet å komme lengst nord i fylket tirsdag ettermiddag.

Det er ikke lenger ventet kraftige vindkast lenger nord i Nordland. Det gule farevarselet for kraftige vindkast i dette området er derfor kansellert.

Skjermbilde 2019-10-22 kl. 11.18.59

Historikk

21.10.2019
Det er sendt ut farevarsel på oransje nivå for vindkast på 35-40 meter per sekund på Helgeland. Vindkastene vil hovedsakelig komme fra en sørvestlig til vestlig retning midt på dagen tirsdag.

Et lavtrykk nordøst for Island utvikler seg til et stormsenter og beveger seg inn mot Nordland i løpet av tirsdag. De kraftigste vindkastene er ventet sør for lavtrykksenteret fra tirsdag formiddag til tirsdag kveld og vil være på omkring 35-40 m/s på det sterkeste. Vindkastene vil hovedsakelig komme fra en sørvestlig til vestlig retning, og det er vindkastene fra vest som er ventet å ramme hardest. 

Skjermbilde 2019-10-21 kl. 12.43.12

Om farevarslene

Oransje nivå er det nest høyeste farenivået for vindkast.
Her kan du lese mer om farevarslene