BnkqZwIUR2KjgpzPmHg9_oransjeFarevarselTorsdag

Svakere vind på Vestlandet og i Trøndelag

Farevarselet for vind på Vestlandet er nå nedgradert til gult nivå for Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal og Trøndelag. I Hordaland er faren over.

Fredag 15. juni klokken 10.38:

Lavtrykket som har gitt mye vind på Vestlandet og sør i Trøndelag ligger nå havet mellom Norge og Jan Mayen. Lavtrykket beveger seg videre nordover i Norskehavet fredag og lørdag.

I dag, fredag, vil det fortsatt blåse kraftig fra sørvest, og i Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal og lengst sør i Trøndelag ventes fortsatt vindkast omkring 20-28 m/s. Vinden minker i ettermiddag og I kveld. 

Lavtrykket beveger seg nå nordover, og dette gir i dag og først på dagen lørdag kraftige vindkast fra sør i Nordland.

Her kan du se de sterkeste observerte vindkast per fylke torsdag og først på fredag:

Rogaland Hordaland Sogn og Fjordane Møre og Romsdal Trøndelag
 1.

Røvær fyr 

27,2 m/s

Røldalsfjellet

29,7 m/s

Kråkenes fyr

36,7 m/s

Svinøy fyr

37,4 m/s

Drivdalen 34,7 m/s
 2.

Utsira fyr

26,5 m/s

Fedje

28 m/s

Jølster - Kvamsfjellet

35,9 m/s

Roaldshornet

34,7 m/s

Sula 24,7 m/s
 3.

Obrestad fyr

24,9 m/s

Folgefonna

28 m/s

Myklebustfjellet

32 m/s

Ona fyr

28,9 m/s

Hitra - Sandstad

24,3 m/s


14. juni klokken 10.17

Et stormsenter på 970 hPa ligger torsdag morgen nord for Skottland. Videre utover dagen ventes det å bevege seg videre nordøstover mot Norskehavet.


Det vil i dag, torsdag, gi kraftig vind og og vindkast på Vestlandet, i fjellet i Sør-Norge, og sør i Trøndelag.

Fra natt til fredag vil lavtrykket bevege seg sakte nordover, og gi mye vind på kysten av Møre og Romsdal, Trøndelag og Nordland.

Det blåser torsdag morgen sørlig sterk kuling på kysten av Vestlandet, og vinden ventes lokalt å øke ytterligere, til full storm ved Stad. Det ventes også sørlig liten storm i fjellet i Sør-Norge, fra Jotunheimen og nordover. Det ventes kraftige vindkast også i lavlandet, fra torsdag ettermiddag omkring 25-35 m/s i Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal, i Hordaland og sør i Trøndelag ventes vindkast omkring 25-30 m/s.

I kveld dreier vinden på sørvest. Hordaland ventes faren å være over i løpet av natt til fredag, i Sogn og Fjordane og indre strøk sør i Trøndelag vil det lokalt være mye vind til og med fredag ettermiddag. I Møre og Romsdal minker vinden fredag kveld.

For mer informasjon om farevarslene, se https://www.met.no/vaer-og-klima/farevarsel-og-ekstremvaer

13. juni klokken 12.32:

Et lavtrykk i Nord-Atlanteren vil i løpet av onsdag bevege seg nordøstover og utvikle seg til et stormsenter. Torsdag morgen ventes lavtrykket å være 970 hPa nordvest for Irland. Dette er et kraftig lavtrykk for årstiden, og videre utover torsdag ventes lavtrykket å bevege seg videre mot Norskehavet.

Det vil fra torsdag morgen gi kraftig vind og og vindkast på Vestlandet, i fjellet i Sør-Norge, og sør i Trøndelag.

Fra natt til fredag vil lavtrykket bevege seg sakte nordover, og gi mye vind på kysten av Trøndelag og Nordland.

Fra torsdag formiddag ventes sørlig sterk kuling på kysten av Vestlandet, full storm ved Stad. Det ventes også sørlig liten storm i fjellet i Sør-Norge, fra Jotunheimen og nordover. Torsdag ettermiddag dreier vinden på sørvest.  Det ventes kraftige vindkast også i lavlandet, fra torsdag ettermiddag med omkring 25-35 m/s i Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal, i Hordaland og sør i Trøndelag ventes vindkast omkring 25-30 m/s. Sør for Stad minker vinden natt til fredag.

Østafjells
Vindkast i Sør-Norge torsdag

12. juni klokken 13.13:

Et lavtrykk i Nord-Atlanteren vil i løpet av onsdag bevege seg østover og utvikle seg til et stormsenter. Ved midnatt torsdag ventes lavtrykket å være 979 hPa nordvest for Irland. Natt til torsdag ventes det å bevege seg videre mot Norskehavet og forsterkes ytterligere.

Dette er et kraftig lavtrykk for årstiden.

Det vil fra torsdag morgen gi kraftig vind og og vindkast på Vestlandet, i fjellet i Sør-Norge, og sør i Trøndelag.

Fra natt til fredag vil lavtrykket bevege seg sakte nordover, og gi kraftig vind på kysten av Trøndelag og Nordland.

Fra torsdag morgen ventes sørlig sterk kuling på kysten av Vestlandet, full storm ved Stad. Det ventes også sørlig opp i full storm i fjellet i Sør-Norge, fra Jotunheimen og nordover. Torsdag ettermiddag dreier vinden på sørvest.  Det ventes kraftige vindkast også i lavlandet, fra torsdag ettermiddag 25-35 m/s. Sør for Stad og Dovre minker vinden natt til fredag.

For mer informasjon om farevarslene, se https://www.met.no/vaer-og-klima/farevarsel-og-ekstremvaer

Torsdag kl. 14:

Torsdag kl. 14

Torsdag kl. 20:

Torsdag kl. 20

Fredag kl. 02:

Fredag kl. 02

Gult i Rogaland

Torsdag ventes vind fra sør med sterke vindkast, på 20-28 m/s. Torsdag ettermiddag og kveld dreier vinden på vest og minker.