20170926_090026_HDR
Allmøte tirsdag 26. september: Ansatte i MET ble informert om endringene av direktør Roar Skålin og statsråd Vidar Helgesen.

Meteorologisk institutt kan endre eier-departement

I statsbudsjettet for 2018 vil Regjeringen foreslå at Klima- og miljødepartementet overtar eieransvaret for Meteorologisk institutt (MET). Det er Kunnskapsdepartementet som har eierrollen i dag.

- Nedbørepisodene i Norge i sommer, og høstens orkaner i USA og Karibia, har vært en vekker om den ødeleggende kraft som ligger i klimaendringene. Klima- og værvarsel blir viktigere for å verne om liv og verdier. Når eieransvaret for MET overføres til Klima- og Miljødepartementet kommer instituttets sterke kompetanse tettere på utviklingen av norsk klimapolitikk, sier statsråden i Klima- og miljødepartementet, Vidar Helgesen, i en kommentar.

- Meteorologisk institutt er i dag en meget veldrevet organisasjon. Elleve år på rad har instituttet ligget på topp på listen over offentlige virksomheter som nyter størst troverdighet og anerkjennelse i den norske befolkningen. Det er en formidabel prestasjon, sier Helgesen, og tilføyer:

 -Instituttet skal utvikle seg videre og bruke ressursene slik de selv mener ivaretar samfunnsoppdraget best mulig. Slik har det vært under Kunnskapsdepartementet, og dette endres ikke med nytt eierdepartement.

Nyhetssak er også publisert på regjeringen.no.