DSC_0028-1
Fra v. Kristian Gislefoss og Rafael Escobar Løvdahl utenfor Tallhall på Meteorologisk institutt i Oslo, Foto: Iris Straume

Vil du jobbe hos oss?

I forbindelse med stillingsutlysningen etter flere meteorologer, tok vi en prat med to av våre statsmeteorologer ved Værvarslingsavdelingen i Oslo, Kristian Gislefoss og Rafael Escobar Løvdahl, om hvordan de synes det er å jobbe som meteorolog på Meteorologisk institutt (MET).

Hvor lenge har dere jobbet på MET?
Kristian: Snart ti år
Rafael: Fem år

Hva er det morsomste med jobben?
Rafael: Kombinasjonen av å kunne nerde om været med folk som gjerne vil høre, og få betalt for det. Det å fortelle folk om det du synes er gøy er veldig fint. Det er spesielt gøy når vi kan formidle været på utradisjonelle måter, som for eksempel når vi lager juleværet, tvitrer og filmer til sosiale medier.

Kristian: Du formidler noe som opptar store deler av befolkningen, og det er gøy å få lov til å gjøre det på TV og radio. Du får snakke med mange morsomme folk, og du er med på å skape mediebildet i Norge. Jeg synes også det er gøy å jobbe med Yr og å tvitre.

DSC_0037-1
Fra v. Rafael Escobar Løvdahl og Kristian Gislefoss.
Hva er det kjedeligste med jobben?
Rafael: De få gangene jeg må jobbe på julaften og nyttårsaften. Og så kan det være utfordrende noen ganger å møte presis på vakter når man har barn som skal leveres og hentes i barnehagen.

Kristian: Ja, å jobbe på Julaften og 17. mai er litt kjedelig, men noen må ta de vaktene. Det er ikke alltid man får ta ferie midt i fellesferien, og når jeg har tre barn krever det litt koordinering på hjemmefronten.

Hvorfor er det best å være meteorolog akkurat på MET?
Rafael: Vi er en ledende institusjon innenfor forskning og værvarsling, og vi har gode tradisjoner som strekker seg 150 år tilbake i tid. Du er med i en institusjon som er en del av historien.

Kristian: Vi har høy tillit hos folk. Yr er en av de mest brukte værtjenestene i verden, og det er gøy.

Hva er det mest spennende du har jobbet med?
Kristian: Hver gang det er ekstremvær er det kjempegøy å være på jobb. I tillegg føles det viktig å få være med på å utvikle Yr til en bedre værtjeneste for folk.

Rafael: Ja, å lage Yr så folk skal forstå det vi mener er bra, for da merker du hvor nyttig det du gjør er.