storm på jæren 27.11.011 IMG_2161egeland
Bildetekst Storm på Jæren, 27.11 2011. Uværet "Berit". Foto: Einar Egeland

Hvor du finner farevarslene

Følg oss på @meteorologene på twitter for fortløpende informasjon. Den allmenne kanalen for tilgang til farevarslene er via Yr. Varslene vil du også få høre på radio og se på TV.

Farevarsler med høy sannsynlighet for de to kommende døgn vises på Yr. Alle farevarsler vises på kartet https://severe.worldweather.wmo.int/v2/. Offentlige brukere har tilgang til farevarsler i Halo-portalen.

METs farevarsler for land er også tilgjengelig sammen med NVE sine naturfarevarsler via varsom.no. De er dessuten tilgjengelig gjennom abonnementsløsningen abonner.varsom.no. varsom.no inneholder også farevarsler tilbake i tid.

Beredskapsaktører og andre farevarselmottakere må selv sette opp abonnement på METs farevarsler. https://www.varsom.no/abonner-pa-naturfarevarsler/om-abonnementstjenesten-for-sms-og-epostvarsling-av-naturfarer/.

Fylkesmannen eller Sysselmannen i berørte områder skal videreformidle oransje og røde farevarsler. Vi anbefaler også videreformidling av gule farevarsler for polare lavtrykk og kraftige regnbyger.

NVE (Norges vassdrags- og energidirektorat), HRS (Hovedredningssentralen) og Fylkesmannen/Sysselmannen i berørte områder har kvitteringsplikt ved navngitte ekstremværvarsel. Kvitteringsplikt vil fremkomme i en separat melding som også angir framgangsmåten for å kvittere. Ved varsel med kvitteringsplikt regnes ikke mottaker som varslet før kvittering er mottatt.
 

Les også: Ekstremvær får navn